La Cooperativa Progrés Garbí instal·la plaques solars

La instal·lació de plaques solars a la Cooperativa Progrés Garbí els ha permès tenir un 40% d’autonomia energètica. Foto: Cooperativa Progrés Garbí

Energia renovable: l’aposta per a un futur més sostenible

La Cooperativa Progrés Garbí de Malgrat de Mar va instal·lar al juny plaques solars a la teulada del seu centre administratiu i logístic dins el marc del seu programa d’eficiència energètica.

Des que van ser col·locats, aquests panells fotovoltaics han aconseguit que la nau assoleixi entre un 35 i un 40% d’autonomia energètica, a partir de fonts renovables. “A més, el moment en què més energia necessitem per poder conservar la verdura coincideix amb l’època de màxima insolació” explica Xavier Castells, gerent de la cooperativa. I és que a l’estiu la producció sol ser més elevada, alhora que les càmeres refrigerants han de treballar a major potència per combatre la calor.

Ara fa prop de tres mesos que aquest nou sistema de proveïment energètic es va posar en marxa, i tan sols en aquest temps, la Cooperativa ja ha evitat l’emissió de 15 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera, gràcies a aquest percentatge d’autosuficiència a partir d’energia renovable.

COMPARTIR