Quan arriba la tardor, els colors càlids també arriben a la cuina. I un dels protagonistes indiscutibles d’aquesta època és el moniato. Aquest tubercle, tradicionalment associat a la Castanyada, no només és deliciós, sinó que també és una font important de nutrients. Et convidem a descobrir els seus beneficis i a preparar-lo d’una manera senzilla i gustosa per aquests dies de tardor.
Els beneficis del moniato
El moniato, a més de ser molt saborós, és un aliment molt complet des del punt de vista nutricional:
- Ric en fibra, ajuda al trànsit intestinal i proporciona sacietat.
- Font de vitamina A (en forma de betacarotè), essencial per a la salut ocular i la pell.
- Conté vitamina C, vitamines del grup B i minerals com el potassi i el manganès.
- Té un baix índex glucèmic, fet que el converteix en una bona opció energètica de lenta assimilació.
- Els seus antioxidants ajuden a protegir l’organisme de l’envelliment cel·lular.
Recepta de tardor: Moniatos farcits al forn
Una manera diferent i saborosa de cuinar-los!
Ingredients (per a 2 persones)
- 2 moniatos mitjans
- 1 ceba petita
- 1 gra d’all
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 carabassó
- 100 g de formatge ratllat (opcional)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
- Un polsim de farigola o orenga
Preparació
- Renta bé els moniatos (amb pell) i punxa’ls amb una forquilla. Enforna’ls a 200 °C durant uns 40-50 minuts, fins que siguin tous.
- Mentrestant, en una paella amb un raig d’oli, sofregeix la ceba, l’all i la resta de verdures tallades a dauets. Salpebra i afegeix les herbes.
- Un cop cuits, parteix els moniatos per la meitat i buida una mica de la polpa amb una cullera (reserva-la).
- Barreja la polpa amb les verdures saltades i farceix els moniatos amb aquesta preparació.
- Si vols, pots afegir formatge ratllat per sobre i gratinar-los uns minuts fins que estiguin daurats.
És un plat complet, saludable i ideal per a un sopar de tardor!

Exemple de moniatos farcits – Banc d’Imatges