Amb l’arribada de la tardor, les carabasses prenen protagonisme. De formes i colors variats, són un dels productes de temporada més versàtils i saludables de la cuina d’aquesta època. En aquest article et parlem de les seves propietats nutricionals i et proposem algunes maneres originals de cuinar-la perquè la puguis gaudir com mai!
La carabassa és rica en aigua, fibra i antioxidants. El seu contingut elevat en betacarotens (precursors de la vitamina A) afavoreix la salut visual, la pell i el sistema immunitari. També aporta vitamines C i E, àcid fòlic i potassi, ideals per cuidar el cor i regular la tensió arterial.
A més, és un aliment baix en calories, fàcil de pair i molt versàtil. Ideal per a totes les edats i per incloure en la dieta.
3 MANERES DIFERENTS DE CUINAR-LA
Tots coneixem la crema de carabassa clàssica, però avui et portem idees creatives per donar-li una nova vida a aquesta hortalissa de tardor:
1. Carpaccio de carabassa crua
Talla làmines ben fines de carabassa crua (millor si és de varietat tipus violí) amb mandolina, amaneix-les amb oli d’oliva verge, llavors de carbassa torrades, parmesà i unes gotes de llimona. Sorprenentment fresc i lleuger.
2. Carabassa al forn amb miso i sèsam
Trosseja la carabassa amb pell (rentada) i posa-la al forn amb un pinzellat de pasta de miso, oli de sèsam i mel. Cou fins que quedi tendra i caramel·litzada. Un acompanyament amb tocs orientals ideal per plats de peix o arròs.
3. Brownie de carabassa i xocolata
Substitueix part del greix o la farina d’un brownie per puré de carabassa cuita. Aconseguiràs una textura suau, més fibra i un gust dolç natural. Pots afegir nous o canyella per intensificar els sabors de tardor.

Apostar per les carabasses cultivades als camps de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera és apostar per una alimentació més sostenible, saludable i connectada amb el territori. A més, són ideals per conservar: aguanten molt bé fora de la nevera i permeten una gran varietat de receptes tant dolces com salades.
Aquesta tardor, omple el rebost de carabasses i experimenta a la cuina!