Receptes amb productes d’estiu: Idees de cuina de temporada i proximitat

Coca de Recapte
Coca de Recapte

La Júlia i la Montse de kilometre0.cat ens porten una recepta imprescindible per a aquest estiu: la clàssica i fàcil coca de recapte. Si us quedeu amb ganes de més, no deixeu de visitar el seu blog per descobrir moltes altres propostes amb producte de temporada.

Els horts de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera estan plens de vida durant l’estiu, amb albergínies brillants, pebrots colorits, cebes i carbassons tendres. És el moment perfecte per aprofitar aquests ingredients en una recepta tradicional, senzilla i saborosa que ens connecta amb la cuina de sempre: la coca de recapte.

La Júlia i la Montse, del blog kilometre0.cat, ens han compartit la seva versió, pensada per fer-se a casa de forma fàcil, amb ingredients de proximitat i de temporada. Aquí teniu la recepta pas a pas!

Ingredients

Per a la verdura:

  • 2 cebes grosses
  • 2 pebrots vermells
  • 1 pebrot verd
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó petit (opcional)
  • Orenga
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva verge extra

Per a la massa:

  • 100 ml d’oli d’oliva
  • 100 ml de cervesa
  • 325 g de farina de blat
  • Un pols de sal

Preparació de la verdura

Talleu totes les verdures a tires llargues i primes. L’albergínia, deixeu-la una estona amb sal dins d’un escorredor perquè perdi l’amargor. Renteu-la i reserveu-la.
En una paella amb oli fred, afegiu la ceba i els pebrots. Salpebreu i afegiu orenga.
Després de 10 minuts de cocció, incorporeu-hi l’albergínia i el carbassó. La verdura ha de quedar al dente. Si hi ha excés de líquid, escorreu-la abans de posar-la sobre la massa.

Preparació de la massa

En un bol (o al robot de cuina), barregeu l’oli, la cervesa, la farina i la sal. Amasseu-ho fins que tingui una textura suau i homogènia. Deixeu reposar la massa tapada durant 10 minuts.
Esteneu-la sobre una plata untada amb oli (podeu ajudar-vos amb un pot de vidre com a corró).
Un cop estesa, repartiu-hi la verdura escorreguda per sobre.

Forn i consells finals

  • Enforneu-ho a 210 °C durant uns 30 minuts, fins que les vores estiguin daurades.
  • La verdura no ha de quedar massa cuita abans d’anar al forn.
  • Si la massa queda seca, afegiu una mica més d’oli i cervesa.

Aquesta recepta és molt més que una coca: és una manera deliciosa de donar valor als productes frescos de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera i apostar per una alimentació de temporada i sostenible.

Trobareu aquesta i moltes altres idees al blog de kilometre0.cat, un espai ple de receptes de proximitat, tradicionals i saludables.

Bon profit!

COMPARTIR