Creadors de contingut descobreixen de primera mà la feina del sector agrari i la importància de consumir productes de proximitat i temporada a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.
El passat dissabte 28/6, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera va organitzar una sortida molt especial amb un grup de creadors i creadores de contingut. L’objectiu? Donar-los a conèixer de primera mà la feina que fan les pageses i pagesos del territori, i la importància de consumir productes de proximitat i de temporada.
La jornada va començar als camps de Can Saleta (Tordera), on van poder conversar amb els pagesos i veure com es cultiven algunes de les varietats més emblemàtiques de la zona. Amb els peus al camp, van conèixer el ritme de la terra i tot l’esforç que hi ha al darrere de cada cultiu.
Després, l’experiència va continuar amb un tast de tomàquets de Can Saleta, preparat per l’Alba d’Abricoc, un projecte que dona veu als productes del territori i que organitza experiències gastronòmiques i esdeveniments.. Per a l’ocasió, va combinar diferents varietats locals amb recuit i formatge fresc, també de proximitat. Els assistents van descobrir sabors autèntics i van conèixer de prop la riquesa dels productes cultivats amb cura. Una manera directa de posar en valor la qualitat i la diversitat de l’agricultura local.
La jornada va finalitzar amb un dinar a La Torreta de Malgrat de Mar, un restaurant que aposta pel producte de proximitat. Un exemple clar de com la cuina pot ser una eina per connectar el paisatge amb el plat.
Des de l’Espai Agrari, volem agrair a totes les persones que hi van participar el seu interès i sensibilitat. Visibilitzar la feina del sector agrari i reforçar el vincle entre consumidors i productores és clau per avançar cap a un model alimentari més sostenible i arrelat al territori.
Consumir productes de temporada i de proximitat és un acte de responsabilitat i estima pel nostre entorn, i jornades com aquesta són una gran oportunitat per fer-ne consciència.