“Menja’t el Maresme” arriba a Palafolls amb èxit de participació

Menja't el maresme
Menja't el maresme

Tast de vins, cuina en viu i productes de proximitat a la botiga de la Conca de la Tordera

El passat dissabte 18 d’octubre, Palafolls va acollir la jornada “Vine al Mercat, menja’t el Maresme”, una proposta que va combinar gastronomia, música i producte local amb una gran resposta per part del públic. L’activitat, organitzada gràcies al conveni de col·laboració entre el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i l’Ajuntament de Palafolls, i finançada per la Diputació de Barcelona, va omplir la sala annexa de la botiga de la Conca de la Tordera amb un ambient proper i participatiu.

L’esdeveniment va reunir persones de Palafolls i dels municipis veïns, com Tordera o Malgrat de Mar, així com visitants de Barcelona, atrets per la campanya de difusió prèvia. Des de l’organització, en fan un balanç molt positiu i destaquen “l’interès i la implicació constant del públic al llarg de tota la jornada”, que va contribuir a consolidar l’aposta pel producte de proximitat i la gastronomia maresmenca.

La jornada va començar amb una càlida benvinguda i l’actuació d’un alumne de l’Escola de Música i Dansa de Palafolls, que va crear un ambient relaxat i acollidor per donar pas al showcooking en directe. El cuiner Josep Maria Pons, d’Artesans de la Cuina, va preparar diverses receptes amb productes del Maresme, com un cremós de formatge amb tomàquets cirerol agredolços, olives negres i fruits secs, una crema de carabassa, un risotto amb formatge, salsitxes i carxofes del Maresme, i unes postres de crema de Sant Josep.

Cada plat es va maridar amb vins del Celler Vallalta, creant un recorregut gastronòmic complet que el públic va poder gaudir des del seu seient, amb tastos servits durant tota l’activitat. També hi va participar l’instagramer Un Delicioso Mundo, que va compartir l’experiència en directe amb els assistents i a les seves xarxes socials.

Tots els ingredients utilitzats al showcooking es van comprar directament a la botiga del Sindicat, reforçant el compromís amb el comerç local i els productors de proximitat. Des de l’organització, subratllen la importància de dur a terme iniciatives com aquesta, que “ajuden a dinamitzar els mercats municipals, fomenten el consum responsable i posen en valor el vincle entre alimentació, cultura i territori”.

Després de l’èxit de la jornada, ja es treballa per donar continuïtat a la iniciativa amb noves activitats gastronòmiques, com un taller de cuina infantil previst pròximament amb la col·laboració i suport de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

COMPARTIR