El restaurant Brutal de Blanes és un dels locals gastronòmics que cuinen amb aliments frescos de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. Avui, en Ferran Roca, propietari del restaurant, comparteix amb nosaltres aquesta deliciosa recepta elaborada a base d’un dels productes estrella d’aquesta temporada: els calçots.
Ingredients:
- 4 calçots
- 3 ous
- 250 gr de farina de blat
- 300 gr de farina de cigrons
- 400 ml d’aigua
- 250 ml d’aigua de Vichy o aigua amb gas
- Un polsim de sal al gust
- Oli
- Salsa romesco
Elaboració:
1- Netegem bé els calçots perquè no tinguin terra i traiem la primera i segona capa.
2- En un bol barregem els ous, les farines i l’aigua sense deixar ni un grumoll.
3- Aclarim la massa amb l’aigua de Vichy fins que quedi més aviat espessa.
4- Afegim els calçots ja tallats dins la massa i barregem.
5- Coem els calçots al forn, dins d’una bossa al buit amb oli i sal, a 18 min a 100ºC amb vapor.
6- Traiem els calçots del forn i emplatem. Només faltarà afegir una mica de salsa de romesco al plat per acompanyar els calçots. Bon profit!
A l’Espai Agrari de la Baixa Tordera trobaràs aliments de proximitat i de temporada com ara aquests calçots que el xef del restaurant Brutal ha utilitzat per elaborar la tempura. Aquesta i moltes altres fruites i verdures de tardor les pots adquirir a través de les cooperatives agràries que treballen a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, les agrobotigues i altres comerços locals de la zona que venen productes de proximitat.
Més informació: