Tordera recupera la Fira del Ram després de la pandèmia

Els visitants van poder gaudir de diversos espais dedicats a la cultura, l’economia, la gastronomia i l'associacionisme locals. Foto: Ajuntament de Tordera

La cultura popular i l’economia de proximitat van ser el centre de la trobada

La Fira Mercat del Ram de Tordera va tornar el passat 9 d’abril, després de dos anys d’espera per les restriccions de la pandèmia i ho va fet impulsant amb tanta força com sempre els valors que ha mantingut durant 43 edicions: la cultura popular i l’economia de proximitat.

La Nàdia Cantero, regidora de Medi Ambient, Sanitat, promoció Econòmica, Turisme i Mercats, ha valorat l’experiència molt positivament: “ha sigut una fira molt propera perquè ha vingut molta gent del poble i ha sigut un punt de trobada i germanor”. Explica, també, que després de dos anys de pandèmia hi havia una certa preocupació sobre com funcionaria la Fira, però que el resultat “ha superat les expectatives”.

Jordi Puigneró, vicepresident del Govern de la Generalitat, va inaugurar la fira destacant que esdeveniments com aquest permeten millorar el dia a dia dels visitants i el progrés dels empresaris de la zona. A Twitter, celebrava el “retrobament amb els serveis, comerços de proximitat i emprenedors locals”, alhora que va oferir “tot el suport als sectors productius, pilars del país”.

La fira, plantejada com un espai multisectorial, va comptar amb diversos tipus d’activitats culturals per a nens i adults, zones d’alimentació, ramaderia, mostra d’associacionisme local, espais institucionals, d’automoció, artesania, cooperativisme… “Ens hem adaptat a la demanda local i hem volgut reivindicar l’essència de la Fira: la ramaderia”, explica Cantero.

A l’espai de l’Ajuntament, es va fer èmfasi en l’actuació front l’Agenda 2030 per reflectir la implicació d’institucions i ciutadania en un model econòmic sostenible. De la mateixa manera, es va voler donar significat a la presència de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera: “Volem mostrar la importància de totes aquestes activitats econòmiques tradicionals del nostre paisatge que ens subministren amb una varietat de productes d’alt valor nutricional”, comenta la regidora.

Enguany també es va afavorir la generació de sinergies entre els diferents expositors promovent les relacions comercials entre els participants de la fira, tot posant en relleu l’economia local i de proximitat. De fet, des del mateix Ajuntament confirmen que la majoria de la despesa que els ha comportat l’organització d’aquesta Fira s’ha fet en empreses torderenques, “apostant pel teixit empresarial local”.

“Li hem donat molta visibilitat a la cultura”, remarca Nàdia Cantero. Coincidint en les dates, Tordera ha estat la seu de la Fira del Món Geganter d’enguany; complementàriament, han remarcat encara més el valor de la cultura popular com a motor de l’economia local i la ciutadania.

La presència de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera remarca el valor del producte local i de proximitat.
Foto: Ajuntament de Tordera

COMPARTIR