La primera Marató #JoEspigolo recull 390 quilos de mongeta tendra a l’EABT

Foto: Espigoladors

La primera marató #JoEspigolo, organitzada per la Fundació Espigoladors amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ha recollit més de 7.200 quilos de fruita i verdura provinents del Camp de Tarragona, el Parc Agrari del Baix Llobregat i l’Espai Agrari Baixa Tordera. L’activitat ha tingut lloc aquest passat diumenge 3 d’octubre de 10h a 13h, en què hi ha participat un centenar de persones.

Foto: Espigoladors

A l’Espai Agrari Baixa Tordera, s’han espigolat 390 quilos de mongeta tendra, una xifra que segons la Fundació suposa l’estalvi de 190 quilos de CO₂ emesos a l’atmosfera i 250.000 litres d’aigua. S’estima que amb aquesta verdura recuperada sense sortida comercial es podran cobrir 1.300 racions de menjar que es distribuiran entre diverses entitats socials del territori que treballen per donar accés a una alimentació saludable a col·lectius en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social.

L’acció, que tenia per objectiu conscienciar sobre les pèrdues i el malbaratament alimentari, ha estat tot un èxit, i ha aconseguit posar sobre la taula un dels temes més vius de l’agenda política i mediàtica mundial: la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles.

Foto: Espigoladors

Espai Agrari de la Baixa Tordera

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT) és una de les zones agràries més fèrtils i singulars de Catalunya. Tal com el seu nom indica, l’EABT se situa a la vall baixa de la Tordera i comprèn una superfície de 140 km² a cavall entre el nord del Maresme i el sud de la Selva. És un territori d’alt valor productiu, cultural, ecològic i paisatgístic vol fer valdre la capacitat que té d’abastir amb aliments de proximitat les generacions presents i futures. Els cinc municipis que l’impulsen són Tordera, Santa Susanna, Palafolls, Malgrat de Mar i Blanes, juntament amb la Diputació de Barcelona.

Per ampliar informació sobre la primera Marató #JoEspigolo, podeu contactar amb Sònia Callau, cap de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona a callaubs@diba.cat.

COMPARTIR