L’Assemblea de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera aprova la Carta Alimentària, com a document de compromís cap a un sistema alimentari més just, saludable, sostenible i resilient.

Patxi Uriz
Patxi Uriz

El dimecres 26/6 va tenir lloc l’Assemblea de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera a Palafolls, en la que, entre d’altres temes, es va aprovar la Carta Alimentària de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera com un pas cap a l’Estratègia Alimentària d’aquest territori. 

La Carta Alimentària és un document de principis que s’ha elaborat de forma participativa amb entitats i persones del territori d’àmbits molts diferents vinculats a l’alimentació (salut, educació, producció, turisme, cuina, pesca, joventut, comerç, distribució, territori o indústria) mitjançant tallers, entrevistes i una enquesta oberta a la ciutadania. El resultat és un document en el que, a partir dels principis com l’alimentació sostenible, l’economia social, la governança alimentària, la proximitat o la salut i equitat, es concreten els reptes que el territori de la Baixa Tordera té per a avançar cap a un sistema alimentari més just, saludable i sostenible, d’entre els que es poden destacar la necessitat de reforçar el sector productor, el comerç en circuit curt, el sentiment de pertinença, la promoció de dietes saludables i de cultura alimentària, la reducció del malbaratament o la coordinació entre administracions i actors.


Un cop aprovada la Carta, es compartirà per tal que entitats i administracions de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera s’hi puguin adherir.

A l’Assemblea també es va fer seguiment de la resta d’actuacions en curs a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

COMPARTIR