Les pluges de primavera no són suficients per pal·liar la situació de sequera

Foto: Banc d'imatges

Les esperances d’un abril humit i refrescant semblen esvair-se. Taikometeorologia ens ofereix una visió més precisa del que ens espera. 

Tot i que l’abril és tradicionalment un mes de pluges abundants, els pronòstics actuals apunten cap a una realitat molt diferent.

Segons Taiko Meteorologia, hem viscut aquesta primera quinzena d’abril predominantment seca i càlida, amb una pluja limitada que no superarà els 10 litres, segons els registres actuals. Tot i que hi ha possibilitat de ruixats el 16 i, potser, el 17 d’abril, aquestes no serien suficients per revertir la tendència general de sequera.

Amb una mitjana històrica de més de 60 litres de pluja a la Baixa Tordera durant el mes d’abril, les expectatives de precipitacions abundants semblen escasses. Les tendències estacionals apunten a un abril notablement sec, que posa en qüestió l’antic refrany “a l’abril, aigües mil”.

Malauradament, aquest panorama desafiant reforça la preocupació pel manteniment de la situació de sequera, accentuant la necessitat de mesures de conservació de l’aigua i adaptació als canvis climàtics.

COMPARTIR