Visitem el nou obrador compartit per la pagesia a Blanes, on s’elaborarà conserves, melmelades i altres elaborats d’origen vegetal.

Visita al nou obrador compartit per la pagesia a Blanes

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera i productors interessats visiten l’obrador compartit d’elaborats vegetals, conserves i melmelades, una aposta per donar valor als productes agraris.

El dimarts 28/11, una delegació de pagesos interessats en aquest equipament i representants dels municipis de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, van fer una visita a l’obrador compartit, seguint la convocatòria de la Fundació Emys, l’Associació Espai Agrari Baixa Tordera i l’Ajuntament de Blanes. 

 Aquesta iniciativa afavorirà a la producció d’elaborats vegetals, conserves i melmelades per part de la pagesia local, incrementant el valor dels productes agrícoles i facilitant la seva comercialització. Això permetrà oferir productes de més valor, i facilitar la gestió dels excedents de la collita. També enfortirà les empreses agràries del territori, fent-les més rendibles, i aproparà a la ciutadania productes elaborats locals i de qualitat.

 La trobada va permetre als assistents observar l’estat actual de les obres del nou obrador situat al C/Canigó núm. 10 de Blanes. Aquesta visita va oferir una visió directa dels treballs en curs i una aproximació al futur funcionament de l’espai, en el que caldrà seguir treballant l’any vinent per la seva posada en marxa.

 Durant la trobada es va destacar la importància d’aquest projecte, resultat de l’esforç conjunt de diverses entitats i administracions, incloent-hi la Fundació Emys, l’Ajuntament de Blanes, l’Associació Espai Agrari Baixa Tordera i altres ajuntaments (Ajuntaments de Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Tordera), cooperatives agrícoles (Conca de la Tordera – Palafolls, Progrés Garbí- Malgrat de Mar, Agrària de la Baixa Tordera – Tordera), la Diputació de Barcelona i altres administracions que han contribuït al finançament com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i els fons FEDER de la UE.

La finalització de les obres està prevista per a l’any vinent, i després es procedirà a equipar l’obrador amb tot el necessari per a la seva posada en marxa.

COMPARTIR