El #DiaInternacionaldelesDones a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

Anna Pascual, una jove pagesa de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera
Anna Pascual, una jove pagesa de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Aquest #DiaInternacionalDeLesDones, des de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, reivindiquem la igualtat de gènere i futur d’oportunitats igualitàries.

La participació activa de les dones en els àmbits de representació de la pagesia i el medi rural és vital per entendre els processos de transformació i per concebre les polítiques agràries i rurals que marcaran el present i el futur.

A Catalunya, el sector agrari, ramader i pesquer ocupa el segon lloc en desigualtat d’ocupació per gènere, amb només un 15,3% de les persones dedicades a aquestes activitats sent dones. Pel que fa a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, l’estudi de caracterització d’explotacions agràries revela que només el 13% de les persones titulars d’explotació agrària són dones.

Els números indiquen que encara hi ha un llarg camí per recórrer en aquesta lluita per la igualtat de gènere. Tanmateix, estem compromesos amb aquesta causa i confiem que amb la dedicació i esforç conjunt de totes i tots, podem construir un futur més just i igualitari. S’ha de fomentar la participació activa de les dones en l’àmbit agrari, assegurant que tinguin veu i presència en la presa de decisions i que les seves contribucions siguin plenament reconegudes.

En aquest dia tan marcat, aprofitem per compartir la història de l’Anna Pascual, una jove pagesa de l’Espai Agrari, que ens explica la seva experiència sent una jove pagesa en aquest sector. Llegeix l’article complet aquí.

COMPARTIR