Èxit rotund dels Shows Cookings “Anem a Plaça”, una iniciativa de tastets gratuïts i venda, amb els productes de la Baixa Tordera

Show cookings i tastets gratuïts a Blanes

Blanes promou el consum de productes de l’Espai Agrari Baixa Tordera en una sèrie de Show Cookings i tallers de cuina, on la gent pot tastar de primera mà els productes de la terra i els pot replicar a casa seva.

L’Ajuntament de Blanes està a punt de tancar amb èxit la seva innovadora iniciativa “Anem a Plaça!” en col·laboració amb els productors i productores locals.

Una experiència que promou l’adquisició de productes de la zona i ha aconseguit una gran expectació des de la seva primera sessió.

“Anem a Plaça” consisteix en una emocionant experiència culinària que busca recolzar el producte de la nostra terra i del mar, i donar a conèixer la marca “Blanes Arran de Mar”.

Compta amb el suport dels pagesos i pageses del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, les parades del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i Es Portal de la Plaça dels Dies Feiners.

La iniciativa ha començat amb un gran èxit, i ja s’han desenvolupat durant aquest any, quatre sessions de les sis programades. Cada divendres d’inici de mes les cuineres del portal “Kilometre0” Montse Verdaguer i Júlia Navarra, cuinen en directe des dels mercats de Blanes un menú compost per dos plats amb productes de la zona.

Tastets gratuïts i tallers de cuina a l'abast de tothom

A més de poder fer un tast del resultat final, s’ofereix un kit de productes i un full perquè qui vulgui, pugui anar a cada parada a buscar els diferents ingredients i replicar la recepta a casa.

Aquest projecte no només dóna vida el mercat, sinó que també dóna suport tant els pagesos i pageses, com els mercaders.

Encara queden dos Show Cookings programats, un tindrà lloc aquest divendres 6 d’octubre al Mercat de Mas Enlaire, i l’últim el pròxim 3 de novembre al Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre. Tots dos des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia.

L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Promoció de la Ciutat, està patrocinant aquesta experiència dins del marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE (Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica).

Amb ‘Anem a Plaça!’, l’Ajuntament de Blanes es converteix en un promotor de la gastronomia local, encoratjant els residents i visitants a gaudir dels productes frescos i sostenibles de la zona.

COMPARTIR