La Marató d’Espigoladors recull 949 kg d’hortalisses en un dia a l’EABT

El xef Arnau Paris va participar com a voluntari a l’espigolada a l’EABT. Foto: Sr. y Sra. Cake

La jornada pretenia visibilitzar les pèrdues alimentàries del sector primari

La II Marató #JoEspigolo, organitzada per la Fundació Espigoladors, va recollir 949 kg d’hortalisses a l’Espai Agrari Baixa Tordera.

Aquest esdeveniment es va celebrar el passat 16 d’octubre simultàniament a tres punts de Catalunya: el Parc Agrari del Baix Llobregat, el Camp de Tarragona i l’EABT. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació, l’objectiu de la jornada va ser lluitar per l’aprofitament alimentari i visibilitzar els problemes de malbaratament i pèrdues alimentàries al sector primari.

A l’espigolada a l’Espai Agrari Baixa Tordera hi van participar 33 voluntaris, acompanyats per l’Arnau Paris, xef guanyador de la novena edició del concurs televisiu MasterChef (TVE) i presentador del programa Cuines (Tv3), que va ajudar a donar visibilitat a l’activitat i la causa.

Després de visitar la finca de l’Antonio Pla, a Palafolls, Espigoladors va recuperar l’equivalent a 3.163 racions de menjar que van ser distribuïdes a diferents entitats socials que treballen per a garantir l’accés de persones en situació de vulnerabilitat a una alimentació saludable. A més, pel que fa a la petjada ambiental, la recuperació d’aquests gairebé 1.000 kg d’aliment ha estalviat l’emissió de 460 kg de CO2 a l’atmosfera i l’ús de 609.258 litres d’aigua potable.

A l’EABT es van recuperar 949 kg d’hortalisses que havien estat descartades del circuit comercial. Foto: Sr. y Sra. Cake

L’espigolament és una pràctica mil·lenària que consisteix a recollir dels camps de conreu aquelles fruites i verdures que han estat descartades per al circuit comercial, ja sigui per excedents de producció que el mercat no pot assumir, per un descens de la demanda d’un determinat producte o per qüestions estètiques i de calibre.

Si us agradaria participar, com a productors o voluntaris, en properes jornades d’espigolament a l’EABT, podeu llegir més informació i inscriure-us aquí.

COMPARTIR