La Ramaderia Can Thos guanya el premi Vaca d’Or 2021

Foto: Ramaderia Can Thos

La Federació Frisona de Catalunya (FEFRIC) ha atorgat en la 16a edició el premi Vaca d’Or a la Ramaderia Can Thos de Tordera, un reconeixement que la situa com a millor explotació de Catalunya en control lleter. 

Aquesta explotació ha obtingut un total de 1.764 punts, la puntuació més alta de les 20 empreses guardonades. La segueix l’explotació Anibal S.L (Lleida) amb una puntuació de 1.745. Aquests valors engloben els índexs dels indicadors de producció, genètica i morfologia. El primer té en compte la quantitat i qualitat de la llet produïda per vaca de cada explotació; el segon és una combinació dels índexs genètics: producció (51%), morfologia (23%) i funcionalitat (26%); i el tercer es basa en 16 caràcters de quatre regions de la vaca: estructura, capacitat, estructura lletera, braguer i pots i peus.

Pere Serra, propietari i gerent de Ramaderia Can Thos, s’ha mostrat satisfet amb aquest premi: “És un reconeixement a la feina que fem en el nostre dia a dia per aconseguir animals que produeixin llet de la millor qualitat”. Aquesta explotació familiar que combina la producció de llet amb la venda d’embrions i animals de recria disposa de 250 vaques de producció a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

En els darrers anys, Can Thos ha guanyat 8 vegades aquest premi, una fita que l’ha col·locat en una de les millors explotacions vacunes de tot l’estat espanyol.

Espai Agrari de la Baixa Tordera

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT) és una de les zones agràries més fèrtils i singulars de Catalunya. Tal com el seu nom indica, l’EABT se situa a la vall baixa de la Tordera i comprèn una superfície de 140 km² a cavall entre el nord del Maresme i el sud de la Selva. És un territori d’alt valor productiu, cultural, ecològic i paisatgístic vol fer valdre la capacitat que té d’abastir amb aliments de proximitat les generacions presents i futures. Els cinc municipis que l’impulsen són Tordera, Santa Susanna, Palafolls, Malgrat de Mar i Blanes, juntament amb la Diputació de Barcelona.

Per ampliar informació sobre l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, podeu contactar amb Sònia Callau, cap de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona a callaubs@diba.cat.

COMPARTIR