L’EABT signa la constitució del seu Ens Gestor

L’Òrgan Rector de l’EABT està constituit per vuit representants del sector i vuit més de l’administració pública. Foto: Ajuntament de Blanes

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, en serà el president durant el primer any

Els cinc municipis impulsors de l’Espai Agrari Baixa Tordera i les tres cooperatives agràries (La Conca de la Tordera, Progrés Garbí i Agrària la Baixa Tordera) es van reunir a l’ajuntament de Palafolls el passat 21 d’octubre per a signar la constitució de l’ens que gestionarà l’EABT.

Com avançàvem fa uns mesos, l’Òrgan Rector de l’EABT està conformat per 16 integrants: vuit representants de l’administració (els cinc alcaldes i tres regidors) i vuit més del sector (els cinc portaveus dels Consells Agraris i els presidents de les tres cooperatives), i té la tasca de promocionar i donar suport a l’activitat agrària, protegir el sòl agrari i garantir l’alimentació saludable de proximitat, vetllant pel benestar del sector i els consumidors.

Tal com recull l’Acta Fundacional, durant aquest primer any, la comesa de president de l’EABT la durà a terme en Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, qui ja havia desenvolupat aquesta feina de manera provisional des que el projecte es presentés ara fa un any i mig. Aquesta figura presidencial és de caràcter rotatiu anual entre els alcaldes dels cinc municipis (Blanes, Santa Susanna, Tordera, Malgrat de Mar i Palafolls).

Durant l’acte, el ja nomenat president oficialment, va assegurar que “cal garantir la supervivència i el relleu generacional del sector agrari, que té una incidència enorme en el territori” i que “és un sector que rep moltes pressions i cal que les administracions s’hi impliquin per enfortir-lo”.

A banda de Francesc Alemany, van ser signataris de l’Acta Àngel Canosa (alcalde de Blanes), Sònia Viñolas (Malgrat de Mar), Joan Carles García (Tordera), Joan Campolier (Santa Susanna), Josep Ferrer i Antoni Pla (Cooperativa Conca de la Tordera), Carles Aulet (Cooperativa Agrària de la Baixa Tordera) i Xavier Castell (Cooperativa Progrés Garbí).

Aquesta signatura ha estat el tret de sortida definitiu d’un projecte que s’ha estat gestant durant més de cinc anys i que va començar a caminar quan el novembre de 2017 els mateixos cinc municipis van signar la Carta per a la Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari Baixa Tordera.

COMPARTIR