L’EABT signa la constitució del seu Ens Gestor

L’Òrgan Rector de l’EABT està constituit per vuit representants del sector i vuit més de l’administració pública. Foto: Ajuntament de Blanes

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, en serà el president durant el primer any

Els cinc municipis impulsors de l’Espai Agrari Baixa Tordera i les tres cooperatives agràries (La Conca de la Tordera, Progrés Garbí i Agrària la Baixa Tordera) es van reunir a l’ajuntament de Palafolls el passat 21 d’octubre per a signar la constitució de l’ens que gestionarà l’EABT.

Com avançàvem fa uns mesos, l’Òrgan Rector de l’EABT està conformat per 16 integrants: vuit representants de l’administració (els cinc alcaldes i tres regidors) i vuit més del sector (els cinc portaveus dels Consells Agraris i els presidents de les tres cooperatives), i té la tasca de promocionar i donar suport a l’activitat agrària, protegir el sòl agrari i garantir l’alimentació saludable de proximitat, vetllant pel benestar del sector i els consumidors.

Tal com recull l’Acta Fundacional, durant aquest primer any, la comesa de president de l’EABT la durà a terme en Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, qui ja havia desenvolupat aquesta feina de manera provisional des que el projecte es presentés ara fa un any i mig. Aquesta figura presidencial és de caràcter rotatiu anual entre els alcaldes dels cinc municipis (Blanes, Santa Susanna, Tordera, Malgrat de Mar i Palafolls).

Durant l’acte, el ja nomenat president oficialment, va assegurar que “cal garantir la supervivència i el relleu generacional del sector agrari, que té una incidència enorme en el territori” i que “és un sector que rep moltes pressions i cal que les administracions s’hi impliquin per enfortir-lo”.

A banda de Francesc Alemany, van ser signataris de l’Acta Àngel Canosa (alcalde de Blanes), Sònia Viñolas (Malgrat de Mar), Joan Carles García (Tordera), Joan Campolier (Santa Susanna), Josep Ferrer i Antoni Pla (Cooperativa Conca de la Tordera), Carles Aulet (Cooperativa Agrària de la Baixa Tordera) i Xavier Castell (Cooperativa Progrés Garbí).

Aquesta signatura ha estat el tret de sortida definitiu d’un projecte que s’ha estat gestant durant més de cinc anys i que va començar a caminar quan el novembre de 2017 els mateixos cinc municipis van signar la Carta per a la Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari Baixa Tordera.

COMPARTIR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

L’EABT signa la constitució del seu Ens Gestor

COMPARTIR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Impulsat pels municipis:

Tordera
Palafolls
Malgrat de Mar
Santa Susanna
Blanes

Amb el suport de:

2023

Copyright Espai Agrari Baixa Tordera. Política de protecció de dades. Avís Legal. Cookies.