Menjadors escolars i producte local de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (l’experiència de Malgrat de Mar)

Producte local de L'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Els productes d’horta ecològics i de Km0 de L’Espai Agrari de la Baixa Tordera beneficien als menjadors escolars de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar fa uns anys que va prendre la decisió d’introduir productes d’horta ecològics i Km0 en el menú escolar de Marià Cubí i Soler, l’escola Mare de Déu de Montserrat i la llar d’infants municipal Els Fesolets.

Per una banda, per la qualitat excepcional dels productes que es cultiven a l’Espai Agrari Baixa Tordera, que és la comunitat agrícola local. I per l’altra, per l’impacte positiu que aquesta acció té sobre el medi ambient en reduïr la petjada de carboni.

Aquesta elecció també beneficia la comunitat local, ja que dona suport als productors locals i manté l’ocupació. És per això que l’Ajuntament va establir a la licitació de la gestió dels tres menjadors l’obligatorietat que el 100% de les verdures i hortalisses havien de provenir de proveïdors de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. 

Accions com aquesta afavoreixen el coneixement sobre la producció i l’obtenció d’aliments, fomenten la consciència alimentària entre els alumnes i, reforcen el vincle amb el sector primari i la pagesia del territori.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, d’introduir productes locals i ecològics als menjadors escolars, no només és un model a seguir pel seu compromís amb la qualitat i la sostenibilitat, sinó que també és un exemple clar del poder que tenim per promoure un futur més saludable i sostenible a través de les nostres eleccions alimentàries. 

COMPARTIR