Mercats setmanals de l’EABT: On comprar de proximitat i temporada?

El Mercat del Passeig de Dintre de Blanes és una bona mostra de la qualitat del producte hortícola de l’EABT. Foto: Patxi Uriz | Diputació de Barcelona

Els mercats no sedentari són una eina per a posar en contacte productors i consumidors

El mercat setmanal d’un poble és molt més que un lloc on anar a comprar i vendre. És un espai social transgeneracional molt important per a les relacions socials de la ciutadania i la vida econòmica d’un municipi. Als pobles que conformen l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, el mercat setmanal és una eina més per a posar en contacte productors i consumidors, fet que aquest espai permet a la pagesia vendre els seus productes de manera directa, o a través del circuit curt, posant el focus en la importància del producte de proximitat i de temporada i la relació directa entre el camp i les cuines de casa nostra.

El Mercat dels Diumenges de Tordera
     Cada diumenge al matí.
El Mercat dels Diumenges de Tordera és un dels més grans, antics i emblemàtics del país. Tal com el coneixem ara, ha funcionat des de 1853, però se’n coneixen les seves arrels medievals. Més de 300 parades omplen el centre històric de la població, oferint una gran varietat de productes de tota mena, entre els quals hi destacaran les olors de les hortalisses acabades de collir.

Mercat Setmanal de Blanes
     Dilluns al matí.
A les més de 100 parades trobarem alimentació, moda, tallers infantils i alguns turistes curiosos. A Blanes també es celebra, de dilluns a dissabte, al matí, el Mercat del Passeig de Dintre, on la pagesia local ofereix la millor qualitat de fruita i verdura fresca dels horts del municipi.

Mercat de Productes de Proximitat de Santa Susanna
     Dissabte al matí.
A la rambla dels Països Catalans de Santa Susanna els dissabtes al matí podem comprar una gran varietat de productes de proximitat locals, frescos i elaborats, sortits dels horts i els obradors de Santa Susanna i els municipis de l’entorn. A més, els diumenges al matí podreu visitar el Mercat Setmanal, amb un abast de mercaderies més variat, que de maig a octubre es converteix en el Mercat Setmanal d’Estiu, els dimarts al matí.

Mercat Setmanal de Palafolls
     Dissabte al matí.
A la Plaça Vall d’Ax, Palafolls acull cada dissabte el seu mercat setmanal, que posa el focus en els productes locals del municipi i les seves proximitats, amb una presència destacada de l’horta palafollenca.

Mercat Setmanal de Malgrat de Mar
     Dijous al matí.
El mercat no sedentari de Malgrat de Mar compta amb dues ubicacions, una per a l’alimentació i una altra per a la moda. La fruita, verdura i altres productes frescos i de proximitat els trobareu a l’espai del pàrquing davant de la plaça Catalunya.

COMPARTIR