LaBalma de Blanes és un dels restaurants que cuina amb els productes frescos de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. Bibiana, copropietària d’aquest local gastronòmic, ens ha preparat, juntament amb en Toni, cuiner i copropietari de laBalma, una recepta a base d’un dels productes estrella de la tardor: la carabassa.
Ingredients
- 500 gr de polpa de carbassa (neta de pell i pipes)
- 200 gr de pastanaga
- 1 ceba
- 1 porro
- 3-4 patates bullides
- 2 cullerades de sofregit de tomàquet
- Vi blanc
- Brou de verdures o pollastre
- 100 gr de crema de formatge (per exemple, Philadelphia)
Elaboració
1- Posem en una olla alta la polpa de carabassa i hi afegim el brou que ens ha de cobrir la polpa i una mica més. Encenem el foc.
2- En una altra cassola baixa o paella farem sofregir la ceba picada, els porros i la pastanaga a trossets. Afegirem una mica de sal i quan ja tingui una mica de color hi posarem les dues cullerades de sofregit de tomàquet i un rajolí de vi blanc. Ho deixem reduir una mica tot plegat.
3- Un cop comenci a bullir la carabassa amb el brou, hi afegirem el sofregit i ho deixarem bullir fins que la carabassa i la pastanaga en punxar-les siguin ben toves.
4- Pararem el foc i hi posarem la crema de formatge.
5- Per acabar, afegirem les patates bullides i ho passarem tot per la trituradora o el túrmix fins a obtenir una crema ben fina.
6- Al servir-la hi podem afegir unes pipes de carabassa torrades i unes rostes de pa fregit. Bon profit!
A l’Espai Agrari de la Baixa Tordera trobaràs aliments de proximitat i de temporada com ara aquesta carabassa que laBalama ha utilitzat per elaborar la crema. Aquesta i moltes altres fruites i verdures de tardor les pots adquirir a través de les cooperatives agràries que treballen a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, les agrobotigues i altres comerços locals de la zona que venen productes de proximitat.
Més informació:
https://labalma.cat/