Un dels plats més típics, ràpids i fàcils de la nostra gastronomia
Els espinacs a la catalana són un dels plats més típics de la nostra gastronomia de tardor; es coneix que la combinació d’aquesta verdura amb la dolçor dels fruits secs ja era molt apreciada des de l’Edat Mitjana.
Nutricionalment, els pinyons i les panses afegeixen proteïna a les vitamines i minerals dels espinacs. A més, els tres ingredients alts en greix (oli d’oliva, panses i pinyons) són cardiosaludables.
Ingredients:
- 1 manat d’espinacs frescos per persona
- 1 gra d’all per persona
- 10 gr. de panses remullades
- 10 gr. de pinyons
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Renteu bé els espinacs amb aigua freda, talleu-ne les parts inferiors de les tiges i bulliu-los durant deu minuts. Quan estiguin ben tendres escorreu-los bé per treure’n la màxima quantitat d’aigua.
Lamineu els alls i daureu-los en una paella amb un raig d’oli. Retireu-los i aprofiteu el mateix oli per daurar els pinyons durant uns segons abans d’afegir-hi els espinacs. Barregeu i afegiu-hi les panses hidratades i l’all que havíeu reservat, així com sal i pebre al gust. Ho saltem breument tot junt i tenim el dinar enllestit!
D’aquesta preparació tan simple, en podeu fer les variants que desitgeu i adaptar la recepta tradicional al vostre gust! Podeu afegir-hi una mica de ceba, cigrons, uns bocinets de cansalada o una mica de soja texturitzada. A més, també podeu fer servir aquesta recepta com a base d’altres preparacions com canelons o croquetes.