Recepta: Risotto de carabassa i formatge de cabra

La carabassa és un dels productes estrella de la tardor, amb el que podreu crear un gran ventall de plats i gaudir de la cuina de temporada.

Un plat senzill per gaudir dels sabors de la tardor!

El risotto és una de les joies de la gastronomia italiana gràcies a la seva melositat. Aprofitant que n’és temporada, us proposem una versió on la carabassa de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera és la protagonista del plat. Es tracta d’una recepta senzilla, força ràpida de fer i amb la que podreu gaudir dels sabors de la tardor!

Ingredients:

  • 300gr. d’arròs
  • 3 o 4 cullerades de formatge de cabra curat ratllat
  • 1 got de vi blanc
  • 180gr. de carabassa pelada i sense pinyols
  • 1l. de brou de verdures
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de mantega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre negra mòlta

Preparació:

Comencem escalfant dues cullerades d’oli d’oliva verge extra i una cullerada de mantega. Tallem la carabassa en dauets petits i piquem la ceba i ho posem a la cassola. Ho deixem que es vagi coent a foc lent.

En una altra olla posem el brou a bullir.

Quan la ceba estigui transparent, afegim l’arròs a la cassola i ho deixem daurar durant un minut més o menys, abans d’incorporar el vi blanc, que deixarem reduir a foc mitjà.

Quan el brou estigui ben calent i el vi hagi reduït, afegim dos cullerots de brou a la cassola on tenim l’arròs i comencem a remoure. Sense deixar de remoure en cap moment, anem afegint el brou a poc a poc, a mesura que l’arròs el vagi absorbint.

Una vegada l’arròs estigui al punt, corregim el gust de sal i pebre i retirem del foc. El darrer pas és incorporar el formatge de cabra ratllat i acabar de remoure per integrar-lo correctament i aconseguir la melositat característica d’un risotto.

COMPARTIR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Impulsat pels municipis:

Tordera
Palafolls
Malgrat de Mar
Santa Susanna
Blanes

Amb el suport de:

2022

Copyright Espai Agrari Baixa Tordera. Política de protecció de dades. Avís Legal. Cookies.