Recepta: El brou de verdures definitiu

La versió més gustosa del brou de verdures. Foto: Banc d’imatges

Un sopar deliciós, vegà i baix en greixos!

Una cosa tan senzilla com un bon brou casolà és un dels millors detalls per acabar el dia amb un sopar deliciós i confortable. La recepta que us portem avui és la versió més saborosa que coneixem del brou de verdures, una opció vegana i menys greixosa que els brous de pollastre o carn. 

Ingredients (proporcions variables en funció del gust o la mida de les peces):

  • 3 o 4 pastanagues
  • 1 nap
  • 1 o 2 xirivies
  • 1 o 2 branques d’api
  • 1 porro
  • 1 o 2 patates
  • 1 o 2 cebes
  • ¼ de col
  • 1 grapat d’arròs (opcional)
  • 3 fulles de llorer
  • Oli d’oliva verge extra
  • Margarina vegetal
  • Sal
  • 4 o 5 litres d’aigua

Talleu les pastanagues, el nap, les xirivies, l’api, el porro, les patates i la ceba en trossos mitjans. A la olla més gran que tingueu, poseu un bon raig d’oli i una cullerada de margarina vegetal per a ofegar totes aquestes hortalisses; removeu sovint, de manera que tots els trossos es vagin dorant.

Quan les hortalisses tinguin un bon color, ompliu l’olla d’aigua fins a dalt de tot i afegiu-hi la col, i el llorer. Opcionalment, si voleu que el brou agafi una mica de cos, hi podeu posar també un o dos grapats d’arròs. Amb l’olla tapada, per evitar que s’evapori gaire líquid, deixeu-ho coure tot junt a foc lent durant un parell d’hores. Passat aquest temps, tasteu el brou i corregiu-ne la sal al vostre gust. Si voleu obtenir un gust més intens, deixeu l’olla al foc durant més temps.

Una vegada fora del foc, coleu bé el brou per quedar-vos amb el líquid. Podeu deixar les verdures al colador una bona estona, ja que poc a poc aniran deixar l’aigua que han absorbit, així també obtindreu els sabors més forts de les verdures al vostre brou.

COMPARTIR