Tardor a l’Espai Agrari Baixa Tordera: Descobreix els sabors de temporada

Mongeta del Ganxet - Blanes | Patxi Uriz

Els sabors de la tardor a les cooperatives de l’Espai Agrari Baixa Tordera

Amb la tardor ben entrada, les cooperatives locals ofereixen una gamma variada de productes de KM0, enfortint la xarxa alimentària de proximitat i amb suport directe a la pagesia local. Les campanyes agrícoles actuals són una oportunitat d’abastir-se de productes frescos, saborosos i de proximitat, fomentant un consum responsable i donant suport a l’economia local. És per això que hem parlat amb ells per saber quins productes actualment són els que podem trobar de temporada:

Agrària Baixa Tordera – Jordi Torres, el gerent de la cooperativa, destaca les explotacions bovines de llet, però també comparteix la riquesa de la tradició de fesols a Tordera. Aquesta collita és més que una font d’aliments, és una tradició profundament arrelada a la cultura local. Antigament, amb la collita de fesols al novembre es pagaven els arrendaments de les finques i era una font d’ingrés extra per les cases. Actualment, els fesols més apreciats i propis de Tordera són: Els fesols de ganxet, el de genoll de crist, el del bitxo, de sastre, de la neu…

La cooperativa Agrària Baixa Tordera també compta amb socis apicultors que enriqueixen la gamma de sabors locals, oferint mel amb matisos únics gràcies a la vegetació variada del territori.

Fesols del Sastre - Blanes | Patxi Uriz

Cooperativa Progrés Garbí – Eduard Gallifa, membre del departament tècnic de la cooperativa, resalta la seva oferta de col, coliflor, bròquil, api, ceba i altres verdures locals destaquen per la seva frescor i qualitat. L’arribada imminent de les faves i la batuda del ganxet són moments que defineixen la tardor a la cooperativa.

Cooperativa Conca de la Tordera – Josep Ferrer , gerent de la cooperativa, ens diu que compten amb una gamma essencial que inclou cols, porros, espinacs i bledes, aquesta cooperativa completa la diversitat de la zona amb productes frescos i de temporada.

Consumir aquests productes no només ofereix un sabor autèntic, sinó que també representa una connexió directa amb el territori, donant suport a la pagesia local i promovent el producte de temporada.

Aquesta tardor, aprofita la varietat de sabors locals i dona suport a les cooperatives i productors de la zona.

COMPARTIR