La XXVI Jornada de l’Horta atrau a més de 200 assistents del sector

Més de 200 persones van assistir a la XXVI edició de la Jornada de l’Horta a Santa Susanna. Foto: Martina Cubí
Més de 200 persones van assistir a la XXVI edició de la Jornada de l’Horta a Santa Susanna. Foto: Martina Cubí

Durant la trobada es van poder presentar les darreres innovacions per al conreu hortícola

La Jornada de l’Horta, que se celebra cada any a Santa Susanna, és una trobada de transferència tecnològica per al sector hortícola de referència a Catalunya, on es busquen les darreres novetats per a donar-les a conèixer. Aquest any, en la seva 16a edició, celebrada el passat 22 de novembre, s’ha donat una especial rellevància a la presentació d’un nou web per a diagnosticar plagues i malalties a diferents cultius d’horta.

La jornada es va dividir en dues parts diferenciades: una primera de ponències tècniques, i una segona en format fira.

De la jornada, Montse Martí, representant de la Federació d’Agrupacions de Defensa Vegetal Selmar, conclou que “s’està avançant molt en el maneig de marges per afavorir el control biològic de plagues i que cada vegada hi ha més pagesos interessats en aquests temes”.

Durant la primera part de la jornada, també es van presentar els resultats d’alguns dels estudis en els quals treballa Horta.net (un programa col·laboratiu entre l’IRTA i el DACC) i els ajuts a la sostenibilitat dels conreus hortícoles que ofereix el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Després, els 200 assistents van poder passejar per la zona firal, on 33 empreses del sector van poder mostrar els seus productes més innovadors (llavors, fitosanitaris, adobs, material de reg, maquinària…).

Durant les ponències, es va presentar una nova web per a diagnosticar plagues a conreus d’horta. Foto: Martina Cubí

COMPARTIR