Una delegació del Parc Agrari del Baix Llobregat visita l’EABT

Visita de la delegació del Parc Agrari del Baix Llobregat a la finca ecològica Horta Pla de Munt de Palafolls. Foto: Sònia Callau
Visita de la delegació del Parc Agrari del Baix Llobregat a la finca ecològica Horta Pla de Munt de Palafolls. Foto: Sònia Callau

Durant la jornada, la pagesia local va poder intercanviar coneixements i experiències amb els visitants

Els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat van visitar l’Espai Agrari Baixa Tordera el passat 22 de novembre per a conèixer de primera mà com està funcionant la producció hortícola a la nostra zona i compartir coneixements i experiències amb la pagesia de l’EABT.

La delegació baixllobregatina, de gairebé 30 pagesos, acompanyats per la gerent del Parc, dos tècnics i la Cap de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona, van poder visitar els diferents models d’empresa agrària que hi ha a l’EABT, així com interactuar amb la pagesia local.

Sònia Callau, Cap de la Direcció Territorial Agrària, valora que el més interessant va ser “compartir les visions cap on s’encara el futur de les empreses d’aquest sector i quines dificultats i oportunitats veuen” per a “observar possibilitats de treball conjunt i cercar solucions compartides”.

A primera hora del matí, en Miquel Riera va ensenyar els camps, la botiga de venda directa i l’espai de tast de la seva finca ecològica Horta Pla de Munt a Palafolls.

A continuació, els visitants es van reunir amb en Josep Ferrer, gerent de la cooperativa La Conca de la Tordera a Palafolls, qui va presentar el funcionament del sindicat i com treballen de manera complementària amb la resta de cooperatives de l’EABT. Aleix Freixa, regidor de l’Ajuntament de Palafolls (Promoció Econòmica i Consum, Medi Ambient, Món Rural, Defensa Forestal, Patrimoni Natural i Arxiu Municipal), es va afegir en aquest punt de la trobada per a explicar com s’organitza l’EABT, com n’és la governança i quines iniciatives s’estan impulsant.

Després d’un dinar conjunt, en Xavier Fontanet, coordinador del cicle formatiu de grau mitjà en Producció Agroecològica, va guiar la visita a la finca del centre educatiu a Malgrat de Mar i va poder relatar com s’havien previst els diferents espais i les línies que s’estan treballant amb l’alumnat.

Presentació a la Cooperativa La Conca de la Tordera de Palafolls durant la visita del Parc Agrari del Baix Llobregat. Foto: Sònia Callau
Presentació a la Cooperativa La Conca de la Tordera de Palafolls durant la visita del Parc Agrari del Baix Llobregat. Foto: Sònia Callau

Finalment, es va visitar l’Horta Soms, una explotació familiar de dimensions considerables al Pla de Grau de Malgrat de Mar, que s’ha especialitzat en la producció de brots tendres i la comercialització per al sector de la restauració.

De tota la jornada, Callau destaca especialment la “bona sintonia” entre la pagesia visitant i local, que es va poder veure, especialment, a l’hora de dinar, quan uns i altres van tenir temps de posar idees i reflexions en comú.

COMPARTIR