Amanida de rogers amb l’oli

Proposa: CCMA Cuines
Temporada: Juny-juliol

Ingredients:

600 g de rogers
200 g de tomàquets d’amanir
1 cogombre petit
1 ceba
40 g d’olives de Kalamata
40 g de tàrtar d’algues
fulles d’enciam vermell
herba dels canonges
fulles d’escarola fina
1 gotet d’oli d’oliva
vinagre de Xerès
1 gra d’all
sal negre
pebre de Sichuan
farigola

Preparació:

Per començar, posem en un cassó el gra d’all, la farigola, les espines i les tripes dels rogers, ho cobrim tot amb oli i ho deixem confitar a foc suau durant un parell d’hores. Després, ho passem pel colador xinès i ho reservem.

A continuació, posem en un bol la ceba picada, l’amanim amb el vinagre de Xerès i ho deixem macerar.Tot seguit, posem en un bol l’enciam, els canonges i l’escarola i amanim amb l’oli de rogers, la sal i el pebre de Sichuan.

Finalment, salem els filets de roger, els amanim amb oli i els deixem coure a la brasa durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplatem l’amanida, hi posem el tomàquet tallat a daus, la ceba macerada, les olives, el cogombre tallat a daus i el tàrtar d’algues a sobre i hi posem els filets de roger al costat.

Ingredients principals