Amanida de tardor

Proposa: Cuina.cat
Ingredient principal: Enciam
Temporada: Setembre-maig

Ingredients:

1/2 escarola
1/2 enciam de fulla de roure
50 g d’enciam mizune
50 g de ruca
2 c/s de vinagreta de mostassa de Dijon
4 orellanes tallades a tires
30 g de pinyons garrapinyats amb sucre i comí
2 pomes royal gala tallades a bastonets
2 c/s de vinagre balsàmic reduït com un xarop
4 tomàquets confitats amb oli i farigola

Preparació:

Primerament, per als tomàquets confitats, escaldem els tomàquets, en treiem la pell, els tallem a quarts i en treiem les llavors. Després hi empolsem sal i sucre i els deixem 1 h en una safata. En acabat, els rentem i assequem al forn a 75 ºC durant 30 min amb oli de farigola.

Per a la vinagreta de mostassa, barregem 1/4 de vinagre i 3/4 d’oli, i hi afegim una cullerada de mostassa de Dijon. Per als pinyons garapinyats, fem un caramel amb sucre i unes gotes d’aigua, hi afegim els pinyons i un polsim de comí.

Per acabar, netegem amb abundant aigua i escorrem bé els vegetals. Amanim la barreja d’enciams amb la vinagreta, muntem l’amanida intercalant els pinyons, els tomàquets, els bastonets de poma i les orellanes i, finalment, al damunt, hi afegim un fil de vinagre balsàmic reduït.

Impulsat pels municipis:

Tordera
Palafolls
Malgrat de Mar
Santa Susanna
Blanes

Amb el suport de:

2022

Copyright Espai Agrari Baixa Tordera. Política de protecció de dades. Avís Legal. Cookies.