Ofegat de faves i pèsols

Proposa: CCMA Cuines
Temporada: Novembre-maig

Ingredients:

Per a 4 persones:
4 talls de cansalada del gorgil (papada)
8 cebes tendres
12 alls tendres
1 lligat de menta, julivert i llorer
1 copa de vi ranci o moscatell
1 kg de faves tendres desgranades
1/4 de kg de pèsols tendres desgranats
50 g de botifarra blanca
200 g de botifarra negra
sal i pebre
oli d’oliva
greix de porc

Preparació:

Per començar, fonem una mica de greix en una olla en oli calent. Tot seguit hi afegim la cansalada, que ja hem de tenir salpebrada. La cansalada s’ha de sofregir bé fins que quedi rossa.

Després hi tirem la ceba tendra picada i l’all tendre i apugem una mica el foc. Hi posem el lligat d’herbes i tornem a salpebrar-ho. Un cop sofregits la ceba i l’all tendre, hi incorporem les faves, els pèsols, el vi ranci i una mica de bajoca de fava per donar un punt amarg. Ho rectifiquem de sal, tapem l’olla amb paper d’estrassa juntament amb la seva tapa, i la sacsegem.

Ho deixem coure quatre minuts, afegim la botifarra blanca, remenem i, passats dos minuts, incorporem la botifarra negra. Ho coem durant dos minuts més i ja ho podrem servir.

Ingredients principals