Amanida d’hivern amb ricotta

Proposa: CCMA Cuines
Ingredient principal: Escarola
Temporada: Novembre-març

Ingredients:

4 carxofes
2 cullerades de tàperes
1 ceba
1 tap colatura
fulles d’api
fulles de xicoira (podem fer-ne servir diferents varietats)
fulles d’escarola
ricotta
pebre blanc
olives Kalamata
llimona
aigua
julivert
menta
oli OVE
vinagre vell

Preparació:

En primer lloc, treiem les fulles exteriors de 4 carxofes, les tornegem i les reservem en un bol amb aigua, llimona i julivert. Piquem finament menta i julivert i ho barregem en un bol. Després hi afegim oli OVE, vinagre vell, suc de llimona, un tap de colatura d’anxova i 4 voltes de pebre blanc i sal. Tot seguit pelem i tallem a la juliana 1 ceba tendra. La posem en el bol on hi ha les carxofes.

Després ensenyem unes fulles i branques d’api i unes fulles de xicoira i d’escarola cabell d’àngel. Pelem i tallem l’api a macedònia, treiem de la nevera la ricotta, treiem les carxofes del bol, les eixuguem i les tallem a la juliana. A continuació treiem també la ceba del bol i l’eixuguem. Dins d’un bol hi posem la xicoira sencera, l’escarola tallada, les carxofes tallades, la ceba, la vinagreta i ho remenem. Per acabar, ho servim al plat amb la ricotta, 2 cullerades de tàperes i olives Kalamata.

Impulsat pels municipis:

Tordera
Palafolls
Malgrat de Mar
Santa Susanna
Blanes

Amb el suport de:

2022

Copyright Espai Agrari Baixa Tordera. Política de protecció de dades. Avís Legal. Cookies.