Croquetes de bledes amb pernil ibèric i lluç de palangre

Proposa: La Tavella
Temporada: Tot l’any

Ingredients:

Per a 2 persones:
500 gr bledes
100 gr de pernil ibèric
300 gr lluç de palangre (rodanxes netes i congelades)
100 ml d’oli d’oliva
1 ceba
1 porro
2 alls
300 gr de farina
½ litre de llet
Ou
Pa ratllat
Sal
Pebre

Preparació:

Tallem a bronuoise la ceba, l’all i el porro i ho posem a la paella. Un cop daurat, hi afegim el pernil ibèric i el lluç, també tallat a bocinets.

Quan està tot ben sofregit, hi afegim farina i removem fins a obtenir una masa fina. Aleshores incorporem llet, sal i pebre, i removem ininterrompudament a foc mig fins que la massa tingui una textura sedosa i no s’enganxi a la paella.

Després deixem refredar la massa a la nevera. Passada una bona estona, preparem les boles i les passem per ou i pa ratllat. Finalment les courem a la paella amb 2 dits d’oli o bé a la fregidora a 180º de temperatura.

Ingredients principals