Rajada amb romesco i fesols

Proposa: CCMA Cuines
Ingredient principal: Fesol
Temporada: Octubre-novembre

Ingredients:

Per a 4 persones:
600 grams d’aleta de rajada pelada
100 grams de fesols del ganxet cuits
1 fulla de llorer
1/2 litre de fumet de peix
25 grams d’ametlles torrades
25 grams d’avellanes torrades
1/2 cabeça d’all escalivada
2 tomàquets vermells escalivats
2 pebrots de romesco sense llavors i fregits
Una punteta de bitxo fregit
3 llesques de pa fregit

Preparació:

Comencem fent la pasta de romesco fregint una mica de pa i escalivem el tomàquet i l’all. Hi afegim la fruita seca.

Després posem els pebrots del romesco, nyores i una mica de bitxo en remull una estona i ho fregim. Ho passem tot per una batedora fins a fer-ne una pasta i la reservem. Tot seguit, en una cassola, posem la pasta de romesco amb una mica d’oli i la sofregim. Hi afegim el fumet de peix, fet amb les pells i l’espina de la rajada, i ho deixem bullir una estona. Mentrestant, posem una olla amb aigua a bullir i hi afegim una fulla de llorer.
Salem la rajada i la col·loquem en una vaporera de bambú i la posem a sobre de l’aigua bullint. La deixem coure al vapor durant 10 minuts.

A continuació afegim els fesols a la cassola on tenim el romesco i el fumet bullint i ho deixem coure una estona més. Afegim una mica de cibulet picat al romesco, traiem la rajada de la vaporera i en traiem les espines i la filetegem. Per últim, emplatem la rajada i hi posem una mica de cibulet per sobre. Hi posem el romesco amb els fesols per sobre.

Impulsat pels municipis:

Tordera
Palafolls
Malgrat de Mar
Santa Susanna
Blanes

Amb el suport de:

2022

Copyright Espai Agrari Baixa Tordera. Política de protecció de dades. Avís Legal. Cookies.