Comencem fent la pasta de romesco fregint una mica de pa i escalivem el tomàquet i l’all. Hi afegim la fruita seca.
Després posem els pebrots del romesco, nyores i una mica de bitxo en remull una estona i ho fregim. Ho passem tot per una batedora fins a fer-ne una pasta i la reservem. Tot seguit, en una cassola, posem la pasta de romesco amb una mica d’oli i la sofregim. Hi afegim el fumet de peix, fet amb les pells i l’espina de la rajada, i ho deixem bullir una estona. Mentrestant, posem una olla amb aigua a bullir i hi afegim una fulla de llorer.
Salem la rajada i la col·loquem en una vaporera de bambú i la posem a sobre de l’aigua bullint. La deixem coure al vapor durant 10 minuts.
A continuació afegim els fesols a la cassola on tenim el romesco i el fumet bullint i ho deixem coure una estona més. Afegim una mica de cibulet picat al romesco, traiem la rajada de la vaporera i en traiem les espines i la filetegem. Per últim, emplatem la rajada i hi posem una mica de cibulet per sobre. Hi posem el romesco amb els fesols per sobre.