Carpaccio de carbassó

Proposa: CCMA Cuines
Ingredient principal: Carbassó
Temporada: Maig-octubre

Ingredients:

3 carbassons petits
1 manat de menta fresca
1 cabeça d’alls
100 g nous
Farigola llimonera
Bitxo fresc
Sal gris
Pebre negre
Romaní
Gingebre
Oli OVE

Preparació:

Comencem fent un oli aromàtic pelant una cabeça d’alls. Després posem un pot al foc i hi tirem 150 ml d’oli d’oliva, la cabeça pelada, un branquilló de romaní i un branquilló de farigola.
Ho confitem a foc mínim 1 hora i ho deixem reposar fins que estigui fred. Passat aquest temps, descartem les herbes de l’oli i reservem els alls confitats. A més, colem l’oli fred i confitat al got batedor.

A més de l’oli, afegim 100 g de nous, l’all confitat, una mica de sal grisa fina i pebre. Ho emulsionem amb la batedora i ho posem al biberó. Tot seguit posem una mica d’aigua a escalfar. Quan arrenqui el bull, hi tirem tres branquillons de menta fresca. Passats no més de 30 segons, posem la menta dins un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Eixuguem la menta amb un drap i després la posem dins un got batedor net. Ratllem un dit de gingebre al batedor i hi afegim 100 ml oli OVE. Ho turbinem, passem l’oli de menta per un drap de cotó per colar-lo molt bé i reservem l’oli en un altre biberó.

Per útlim, laminem amb un pelador 3 carbassons petits nets, buidem les llavors d’un bitxo fresc net i el tallem a rodelles. Servim el carbassó, amb uns punts de l’emulsió d’all i nous, unes llesques de bitxo, una mica d’oli de menta i gingebre, pebre, sal grisa fina i una mica de farigola llimonera.

Impulsat pels municipis:

Tordera
Palafolls
Malgrat de Mar
Santa Susanna
Blanes

Amb el suport de:

2022

Copyright Espai Agrari Baixa Tordera. Política de protecció de dades. Avís Legal. Cookies.