Pèsols amb calamars

Proposa: Cuina.cat
Ingredient principal: Pèsol
Temporada: abril-juny

Ingredients:

Per a 4 persones:
30 ml d’oli d’oliva
500 gr de pèsols
3 cebes tendres tallades a rodelles
2 alls tendres tallats a rodelles
2 calamars de 200 gr cadascun
1 branca de menta

Preparació:

En primer lloc netegem els calamars i en reservem el cos i les potes. Saltem els interiors i la tinta i els coem amb una mica d’aigua fins a obtenir un concentrat de color negre. Ho colem i ho reservem.

A continuació, ofeguem els pèsols, tapats, amb l’oli, la ceba, l’all i els tentacles dels calamars a foc molt suau 15 minuts. Ho salpebrem i reservem. Ha de quedar excés de líquid. Si cal, ho reduïm.

Per acabar, saltem els calamars deixant-los una mica crus i els emplatem sobre els pèsols estofats. Pintem el plat amb el concentrat de tinta i llest.

Impulsat pels municipis:

Tordera
Palafolls
Malgrat de Mar
Santa Susanna
Blanes

Amb el suport de:

2022

Copyright Espai Agrari Baixa Tordera. Política de protecció de dades. Avís Legal. Cookies.